Sony Ericsson Forum - Wszystko o telefonach Sony Ericsson
Nie jesteś zalogowany.
Witam wszystkich!
Ostatnio nabyłem z drugiej ręki w810i i byłem z początku bardzo zadowolony z zakupu. Po pewnym czasie jednak z niewiadomych powodów przestały działać klawisze: w prawo, volume, play/stop, skrót do menu podręcznego i skrót do walkmana. Telefon nie został zalany, ale uznałem, że w jakiś sposób dostała się do niego wilgoć.
Po paru dniach klawisze uruchomiły się na chwile, po czym znów przestały działać. Zaniosłem telefon do serwisu, z początku na czyszczenie. Później facet stwierdził, że przyciski "nie działają na płycie" i po paru dniach wymienił układ. Mimo to nadal nie działały, więc odebrałem go nie płacąc kosztów. Ku mojemu zaskoczeniu, po włączeniu wszystko działało perfekcyjnie. Dzień później klawisze znów wysiadły.
Nie mam pojęcia gdzie leży problem, a nie bardzo mam ochotę po kolei biegać po serwisach w nadziei, że coś wykryją. Uznałem, że zamieszczę problem tutaj, być może ktoś już natknął się na podobny przypadek. Dodam, że klawisze czasem wydają się działać z opóźnieniem, tzn przykładowo wcisnę kilka razy menu podręczne, a to po pół godziny włączy się i wyłączy kilka razy. Próbowałem przeinstalować oficjalny soft, ale nic to nie pomogło... Znajomy użytkownik tego modelu wskazywał właśnie na problem z softem.
yłbym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc!